Eprex® Injectieservice – 24-uurs apotheek Waterland – Purmerend

24-uurs apotheek Waterland

Waterlandlaan 250 1441RN Purmerend Tel:0299-457900 Fax:0299-457950

Eprex® Injectieservice

Uw specialist heeft voor u Eprex® voorgeschreven.  Eprex® zorgt ervoor dat het lichaam zelf meer rode bloedlichaampjes kan aanmaken. Rode bloedlichaampjes bevatten hemoglobine (Hb) dat betrokken is bij het transport van zuurstof naar de hersenen en de spieren. Eprex® wordt daarom ondermeer toegepast bij mensen met bloedarmoede.
Als u een zware operatie moet ondergaan, dan kunt u tijdens de operatie bloedarmoede krijgen door bloedverlies. Om dat te voorkomen kan de arts van tevoren Eprex® voorschrijven. De kans op een voorspoedig herstel na de operatie is dan groter. Bovendien is de kans dat u tijdens de operatie een bloedtransfusie nodig heeft kleiner.

Hoe gaat de service in zijn werk?

Een verpleegkundige van het Waterlandziekenhuis komt namens de 24-uurs apotheek Waterland bij u thuis om de injectie toe te dienen. Het is een injectie die net onder de huid wordt toegediend in bijvoorbeeld de onderbuik of het bovenbeen. De verpleegkundige heeft veel ervaring op dit gebied en de meeste patiënten ervaren de injectie niet als pijnlijk.De verpleegkundige kan u ook uitleggen hoe u de injectie zelf kunt zetten.

Als u er de voorkeur aan geeft om de injectie door uw huisarts te laten zetten of door een andere zorgverlener, dan kunt u dit aangeven bij de 24-uurs apotheek Waterland.

Waar moet u op letten?

  • Lees de bijgeleverde informatiefolder en de bijsluiter goed door.
  • Als het Hb te snel stijgt, dan kan de bloeddruk stijgen. Eprex®mag niet worden toegediend als de bloeddruk niet onder controle is. De arts heeft dit normaliter van te voren reeds beoordeeld.
  • Als het Hb te hoog wordt kunnen bloedstolsels ontstaan. U loopt daarmee risico op trombose. Bij kortdurend en juist gebruik is dit risico zeer beperkt.
  • Dit geneesmiddel is alleen voor u bestemd. Stop uitsluitend in overleg met uw arts.
  • Bewaar het geneesmiddel volgens de aanwijzingen op het etiket in de originele verpakking en maak de verpakking niet open.
  • Dit geneesmiddel heeft geen invloed op de rijvaardigheid.
  • Indien u wordt opgenomen in het ziekenhuis is het verstandig om het medisch personeel op de hoogte te stellen dat u dit geneesmiddel gebruikt. Op verzoek doet de 24-uurs apotheek Waterland dat voor u.

Doseerschema

Als Eprex® wordt toegediend voor een operatie wordt ongeveer 3 weken voor de operatie gestart met de eerste injectie. U krijgt 4 injecties waarvan de laatste vlak voor de operatie wordt gezet. De arts kan ook kiezen voor een kortdurend injectieschema. U krijgt dan 5 injecties die om de dag worden toegediend. Ook dan krijgt u de laatste injectie vlak voor de operatie.

Bijbehorende geneesmiddelen

Eprex® wordt standaard gecombineerd met ijzertabletten (ferrofumaraat). IJzer is nodig voor de aanmaak van hemoglobine. Deze tabletten moeten 3 x per dag worden ingenomen, bij voorkeur op een lege maag. Bij maagklachten kunnen de tabletten na de maaltijd worden ingenomen.

Hebt u vragen over deze of andere geneesmiddelen? Dan kunt u contact opnemen met de 24-uurs apotheek Waterland op (0299) 457900. Wij zijn altijd geopend.